maanantai 4. helmikuuta 2013

Runebergin tortut

Mikä onkaan herkku vailla vertaa? Runebergin tortut vievät kielen mennessään, 
vuosi vuoden jälkeen! Tänä vuonna kokeilin vanhaa, peruskoulun
keittokirjasta tallennettua reseptiä. Toimii!

Näihin saat hyvin käytettyä kaappeihin joulusta jääneitä raaka-aineita,
kuten pipareita, manteleita, sokerikuorrutetta ja kardemummaa.

Alun perinkin taitaa nämä leivokset olla valmistettu raaka-aineista,
joita on sillä hetkellä sattunut kaapissa olemaan.



Runebergin tortut, n. 9 kpl

100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemummaa
1 dl piparin muruja
1 dl jauhettuja manteleita
1/2 dl kermaa

Koristeeksi:

vadelmamarmeladia
vesi-tomusokeriseosta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja vatkaa hyvin.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne kerman kanssa vuorotellen taikinaan, varovasti käännellen.

Pursottele taikina runebergintorttuvuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Huom! Muista tarkistaa torttujen kypsyys tikulla.

Kun leivokset ovat jäähtyneet, koristele marmeladilla ja tomusokeriseoksella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...