maanantai 28. tammikuuta 2013

Mustaherukka-suklaamoussekakku

Suussasulavaa suklaata, raikasta mustaherukkaa. Miltä kuulostaa? Herkulliselta! Tässä nimittäin ainekset yhteen parhaimmista kakuista mitä olen koskaan maistanut!

Mustaherukka-suklaamoussekakku tehtiin hiljattain pieniin perhejuhliin.
Jos haluat isomman kuin normikakun, 1,5 kertainen annos riittää pyöreään, 28 cm halkaisijan kakkuvuokaan.

Omasta mielestä täytteet jäi hivenen liian löysiksi, vaikka käytin enemmän liivatetta kuin alkuperäisessä ohjeessa. Tämä tosin on makukysymys, sillä toisen mielestä kakku oli täydellinen juuri näin. Kannattaa siis kokeilla!

Ohje on muunnelma Kodin Kuvalehden reseptistä.

Ainekset noin 24 cm vuokaan:


Pohja

200 g dominokeksejä
50 g voisulaa

Suklaamousse

100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
1 prk ranskankermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Herukkamousse

4 dl mustaherukoita
1 dl vettä
100 g tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kpl liivatelehteä

Kiille

3 kpl liivatelehteä
3 dl mustaherukkamehua laimennettuna

Murskaa keksit muruiksi, sulata voi ja sekoita keskenään tasaiseksi voi-muru seokseksi. Painele leivinpaperin päälle, irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin odottamaan täytteitä.

Kaada kerma kattilaan kiehumaan. Paloittele suklaa ja lisää kerman joukkoon. Hämmentele ja anna suklaan sulaa. Jäähdytä lähes viileäksi. Vaahdota ranskankerma ja sokerit, lisää suklaaseokseen. Kaada suklaamousse kakkuvuokaan pohjan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Mittaa kattilaan 4 desilitraa herukoita. Keitä, kunnes marjat ovat pehmeitä. Painele marjat tiheän siivilän läpi ja ota paksuhko neste talteen. Jäähdytä. Sekoita herukkaliemi ja tuorejuusto tasaiseksi. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sokerit.

Kiehauta pieni määrä vettä, nosta liivatelehdet vedestä, purista ja heitä kiehuvan veden joukkoon. Vettä riittää noin 2 rkl. Sekoita tuorejuustoseoksen kanssa tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen seokseen. Kaada herukkatäyte suklaakerroksen päälle vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä kiillettä varten. Kiehauta herukkamehu. Sulata puristellut liivatelehdet mehuun. Jäähdytä viileäksi. Kaada kiille vuokaan kakun päälle ja anna hyytyä 3 tuntia jääkaapissa. Koristele marjoilla.

2 kommenttia:

  1. Ihania ohjeita ja sisutusvinkkejä sinulla. Mustaherukka-suklaamoussekakku täytyykin kokeilla kun vielä pakkasesta löytyy mustaherukoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja ehdottomasti kannattaa kokeilla tuota, se on vaivan väärti.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...