perjantai 22. maaliskuuta 2013

Masariinit

Olen pitkään etsinyt metallisia leivosvuokia, joilla voisi tehdä esim. masariineja tai bebejä.
Masariinit erityisesti ovat yksi suosikeistani!

Nämä leivokset on aika työläitä valmistaa, mutta maultaan ovat vaivan väärti :)
Resepti löytyy alun perin täältä. Alkuperäisen ohjeen mukaan masariineja tulisi 12-18 kpl,
mutta omiin vuokiini tehtynä 24 kpl. Tapani mukaan olen taas muokkaillut ohjetta,
"omaan makuuni" sopivaksi :)


Masariinit


Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 muna

Täyte:

75 g pehmeää voita
1 dl sokeria
150 g jauhettua mantelia
1 tl vaniljasokeria
(1 tl manteliaromia)
2 munaa

Koristelu:

Vettä
mansikkatomusokeria
valkoista tomusokeria
nonparelleja

***

Valmista pohja. Vatkaa sokeri ja pehmeä voi keskenään. Vatkaa kananmuna tämän jälkeen
joukkoon. Kääntele keskenään sekoitetut kuivat aineet muna-voi-sokeri -vaahtoon.
Sekoita taikina tasaiseksi ja anna sen kovettua puolisen tuntia jääkaapissa.

Jaa taikina tasaisesti voideltuihin vuokiin siten että myös reunat peittyvät kokonaan.
Taikinan voi painella sormin tai kaulia ohuita pyörylöitä. Masariinivuoaksi
käy esimerkiksi perinteinen muffinipelti tai metalliset vuoat.

Valmista täyte. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaahtoon mantelijauhe,
manteliaromi ja munat hyvin sekoittaen. Älä vatkaa liikaa. Jaa täytettä
kuppeihin niin, että siitä täyttyy kaksi kolmasosaa. Paista 200 asteessa reilut 20 minuuttia
tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

Jäähdytä hetki ennen kuin irrotat leivokset vuoistaan.

Laita kuorrutusta varten kulhoon pari rkl valkoista tomusokeria,
samoin mansikkatomusokeria. Lisää loraus vettä ja sekoita. Vettä lisätään kunnes
koostumus on sopiva. Seos levitetään tasaisesti masariinien
päälle ja lopuksi koristellaan nonparelleilla




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...