Yksi ehkä helpoimpia ja silti maukkaimpia reseptejä lienee mokkapalat.
Näitä alettiin tekemään heti siinä vaiheessa kun opeteltiin leipomaan.
Mokkapalat tuovatkin muistoja lapsuusvuosilta
ja ehkä juuri siksi ne maistuvat niin hyvälle!
Mokkapalat
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl maitoa
100 g voita
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
n. 1/2 pkt tomusokeria
25 g voisulaa
2 1/2 rkl vahvaa kahvia
1/2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
Sulata rasva ja laita jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan.
Sekoita lopuksi joukkoon rasvasula.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (esim. 20 x 20 cm neliön muotoinen vuoka)
ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Sulata kuorrutusta varten rasva. Sekoita rasva, kahvi, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.
Lisää tomusokeria vähitellen kunnes seos on riittävän paksua.
Levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle.
Koristele esim. nonparelleilla tai strösseleillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti