keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Mokkapalat

Yksi ehkä helpoimpia ja silti maukkaimpia reseptejä lienee mokkapalat.
Näitä alettiin tekemään heti siinä vaiheessa kun opeteltiin leipomaan.

Mokkapalat tuovatkin muistoja lapsuusvuosilta
ja ehkä juuri siksi ne maistuvat niin hyvälle!


Mokkapalat

2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl maitoa
100 g voita
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

n. 1/2 pkt tomusokeria
25 g voisulaa
2 1/2 rkl vahvaa kahvia
1/2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sulata rasva ja laita jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan.
Sekoita lopuksi joukkoon rasvasula.

Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (esim. 20 x 20 cm neliön muotoinen vuoka)
ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Sulata kuorrutusta varten rasva. Sekoita rasva, kahvi, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.
Lisää tomusokeria vähitellen kunnes seos on riittävän paksua.

Levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle.
Koristele esim. nonparelleilla tai strösseleillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...